0
Winkelwagen

Omvormers en Laders

Omvormers en laders 12/24/230 volt

Allereerst moet u bepalen welke apparaten u allemaal op de omvormer wilt gaan gebruiken. Het totale opgenomen vermogen van alle gelijktijdig aan te sluiten apparaten geeft een indicatie van het benodigde vermogen dat de omvormer moet hebben. Dit is het verstandigste uitgangspunt, u hoeft dan namelijk niet de hele tijd op te letten wat u wánneer aanzet. Tevens loopt u het risico de omvormer blijvend te beschadigen als het totaalvermogen van de aangesloten apparaten hoger is als het toegestane piekvermogen van de omvormer!  

Welk vermogen moet de omvormer hebben:

Let bij het bepalen van de juiste omvormer vooral op het CONTINUE VERMOGEN van de door u uitgekozen omvormer!! Het PIEK VERMOGEN is uiteraard ook wel belangrijk maar de piek is, bij gemodificeerde sinus omvormers, maar ca. 25 milliseconden beschikbaar!

Sommige apparaten hebben een langere aanlooppiek dan 25 msec. Zoals de compressor van een koelkast, etc. Deze apparaten moet u dus binnen het nominale vermogen, het maximale vermogen van de omvormer dat continue aanwezig is, opstarten.

Bij een goeie omvormer is het piekvermogen circa 2x het nominale (continue) vermogen.

Bij het bepalen van de keuze voor de juiste omvormer moet wel rekening gehouden worden dat veel apparaten zoals bijvoorbeeld een compressor koelkast en een TV een hoge aanloopstroom** nodig hebben. Deze aanloopstroom kan, in geval van b.v. een compressor koelkast, oplopen tot wel 8 tot 10 x het nominale vermogen.

Gebruikt u een radio of kleine TV dan is een 300 watt omvormer een goede keuze. (INV300) Voor alleen het opladen van een laptop, of de batterijen van uw camera,  is in bijna alle gevallen een 150 watt omvormer al voldoende (INV150)  Een magnetron van b.v. 700 watt heeft een continue OPGENOMEN vermogen van rond de 1100 watt! U heeft hier dus minimaal de INV1200 omvormer nodig (deze omvormer kan 1000 watt continue- en gedurende 30 minuten 1200 watt leveren) maar bij voorkeur de INV1700 (1500W continue, 30 minuten 1700W)

Een kleine compressor koelkast kunt u bijv. niet opstarten met een omvormer die kleiner is dan 500 a 600 Watt. (dus minimaal de INV600 of INV600) De aanloopstroom (gedurende 1 a 2 seconde) van een koelkast is 8 tot 10x het nominale vermogen!! (dus een koelkast van 50 watt heeft een aanloopstroom van 500 watt)

Dat zelfde is mogelijk bij kleine elektromotoren en pompen; een pomp van 200 Watt vergt een omvormer vermogen van minimaal 1000 Watt bij het opstarten. (INV1200)Weergave:


Bezig met laden...

TIP:

Wij adviseren om géén hele goedkope omvormers uit China aan te schaffen. Deze omvormers hebben als voordeel dat ze zeer scherp geprijsd zijn maar het nadeel is dat zij over het algemeen storing gevoeliger zijn en nog veel belangrijker, meestal niet het opgegeven continue vermogen leveren! Tevens hebben ze een hoog eigen verbruik (nullast) en zijn vaak niet voorzien van alle keurmerken.

Belangrijk is vast te stellen welke apparatuur veelvuldig, en op welk tijdstip wordt gebruikt. 's Avonds zal er vaak meer vermogen van de omvormer gevraagd worden dan overdag. Ga van het vermogen uit, dat tijdens de piekuren geleverd moet worden; meestal is dit 's avonds. 


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten