0
Winkelwagen

DAB+ Radio

DAB+-Radio
DAB+ De nieuwe standaard voor digitale radio

Met DAB+ (Digital Radio Plus) als nieuwe standaard kunt u al in bijna heel Nederland van een steeds groeiend zenderaanbod genieten. En dat niet alleen: met DAB+ krijgt u behalve uw favoriete stations op hetzelfde moment ook het weerbericht, filemeldingen en andere informatie binnen.

Wat is het verschil tussen DAB en Internet-radio?

DAB-digitale radio vereist een digitaal uitzendsignaal. Dit digitale signaal levert een beter geluid dan het traditionele FM signaal en heeft een uitgebreider zender aanbod. Digitale radio's zijn over het algemeen eenvoudig te installeren en eenvoudig in gebruik. Internet-radio kunt u ontvangen doormiddel van een internet verbinding. Hierdoor heeft u de beschikking over duizenden radiostations van over de hele wereld. Ook kunt u uw muziek streamen met bijvoorbeeld Spotify Connect of vanaf uw computer.

DAB-radio's zijn ideaal voor het ontvangen van lokale en nationale radiostations. Ook zijn er bij DAB ontvangst veel meer zenders beschikbaar. Sommige radio stations bieden alleen een digitale zenders aan, deze kunt u op deze manier dus wel ontvangen. Internet radio geeft u toegang tot lokale en nationale zenders, maar ook toegang tot de vele duizenden wereldwijde radiostations en podcasts.
Het afstemmen op een zender met DAB is uiterst eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is de door u gewenste zender te selecteren in de zenderlijst en vervolgens wordt hier automatisch op afgestemd. Met internet-radio zijn er diverse manieren om een zender te vinden. Zo kunt u specifiek op een locatie, genre of op de naam van de zender zoeken.

Wat zijn de voordelen van DAB digitale radio?

Een DAB-radio is zeer makkelijk te gebruiken. U hoeft geen frequenties te onthouden, het enige wat u moet weten is de naam van de zender die u wilt luisteren. DAB-radio's zijn makkelijk te bedienen en hebben een gemakkelijk af te lezen display. DAB-radio kan worden gebruikt om een digitaal radio signaal te ontvangen. Met een draagbare DAB-radio kunt u overal naar uw radio luisteren zoals in huis of buiten in uw tuin. Sommige radio's beschikken over en oplaadbare batterij voor een langere batterijlevensduur.

Met DAB-radio heeft u de beschikking over tot veel meer zenders dan FM. Er zijn vele zenders toegewijd aan één soort muziek genre zoals: klassiek, jazz of rock. Ook kunt op het display realtime informatie ontvangen zoals de muziek titel of het laatste nieuws.

Wat zijn de voordelen van Internet-radio?

Met internet-radio kunt u niet alleen lokale, regionale en nationale zenders luisteren maar ook internationale. U heeft toegang tot de vele duizenden wereldwijde radiostations en podcasts. U kunt ook uw muziekbestanden die op een USB-apparaat zijn geplaatst via de luidsprekers van de radio spelen en maak je eigen playlists.

Welke soort radio kiest u??

Om tot een juiste keuze te komen moet u eerst goed kijken naar wat uw exacte wensen zien. Als u gaat voor eenvoud, draagbaarheid en snelheid dan kiest u voor DAB. Als u internationale zenders wilt ontvangen, podcasts wil beluisteren en muziek wilt streamen dan is internet-radio een juiste keuze. 


Weergave:
 


Bezig met laden...

In onze winkel hebben wij een heleboel DAB radio's demonstratie klaar, kom gerust eens een kijkje nemen en ervaar zelf het gemak en kwaliteit van DAB+.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten