0
Winkelwagen

BVN Verhuist naar Hotbird

BVN Verhuist naar Hotbird

Helaas heeft BVN TV besloten om niet meer via de ASTRA 1-satelliet op 19,2 graden oost uit te zenden, maar te verhuizen naar de Hotbird-satelliet op 13 graden oost. Wat dit precies voor jou inhoudt en wat de oplossing is om toch niets te missen, lees je hieronder.

Kijk jij graag naar BVN TV?

BVN TV, voluit ‘het Beste van Vlaanderen en Nederland’, is een Nederlandstalige publieke tv-zender die je in het buitenland via de satelliet ontvangt. Heel handig voor mensen die bijvoorbeeld op reis zijn of in het buitenland verblijven en graag met hun kinderen naar Sesamstraat willen kijken. Maar ook als je in je vakantiehuis aan de Costa Brava het NOS-nieuws wilt volgen. Met deze zender heb je Nederland altijd bij je als je over de grens stapt.

BVN TV stopt met uitzenden via de ASTRA 19,2-satelliet

BVN TV heeft besloten om niet meer via de ASTRA 19,2-satelliet uit te zenden, waardoor je BVN TV niet zomaar meer kan ontvangen. Door bezuinigingen en stijgende kosten is BVN, de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland, genoodzaakt de ASTRA 19,2 satelliet te verlaten. Hierdoor moet je aanpassingen doen om BVN of een alternatief te ontvangen.

Wil je BVN TV blijven ontvangen?

Je hebt waarschijnlijk een schotel met een Duo-LNB waarmee je de ASTRA 1- en ASTRA 3-satelliet kan ontvangen. Canal Digitaal biedt ook een Triple-LNB aan om ook het signaal van de ASTRA 2-satelliet op 28,2 graden oost mee te kunnen ontvangen. Bij de verkooppunten die Canal Digitaal-producten verkopen, zijn ontvangstkoppen (LNB’s) verkrijgbaar waarmee je ook het signaal van de Hotbird-satelliet op 13,0 graden oost kunt ontvangen. Zie hier.

Een gemakkelijkere manier om al die mooie Nederlandse en Vlaamse programma’s volledig te bekijken is een abonnement nemen van Canal Digitaal. Een overzicht van alle abonnementen vind je hier. Dan ontvang je naast de NPO-zenders en de Vlaamse zenders Een en Canvas meer dan 50 andere zenders, incl. FOX Sports 1, en krijg je toegang tot de Canal Digitaal App waarmee je overal in Europa tv kan kijken.

Heeft u nog vragen wij helpen U graag !

    11-10-2018 00:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.