0
Winkelwagen

Canaldigitaal wijzigt op 22 mei heel veel frequenties

Canaldigitaal wijzigt op 22 mei heel veel frequenties  

 

Zwart beeld

Door de wijzigingen die op 22 mei 2024 zijn doorgevoerd, kan de satellietkijker bij het aanzetten van de ontvanger zwart beeld op de televisie ervaren. Ondersteunt de ontvanger de fastscanzenderlijst en is deze zenderlijst niet automatisch vernieuwd, kan deze handmatig via het menu van ontvanger aangepast worden. Als een Enigma2 Linux satellietontvanger wordt gebruikt, komt een nieuwe zenderlijst van Kanalenlijst Hans met de nieuwe aanpassingen beschikbaar. In alle andere gevallen dienen de wijzigingen handmatig doorgevoerd te worden om het zwarte beeld weer kleurrijk met bewegende beelden te maken.

Mocht u vanaf 22 mei geen beeld meer hebben dan is het meestal voldoende om de zenderlijst opnieuw in te laden door middel van Fastscan.

De nieuwe parameters van alle transponders zijn:

- Symbol rate = 29900

- FEC = 3/4

Automatische schotel:

Mocht je met een Teleco systeem op weg zijn en dit probleem ondervinden. Laat het systeem gewoon zoeken. Na ongeveer 15 minuten schakelt het systeem over op een backup frequentie welke gewoon werkt. Met andere woorden, eerste keer zoeken duurt gewoon langer dan een kwartier.

      22-05-2024 13:51     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Jannie Peeters -  31-05-2024

Wij hebben al sinds 2009 een abbonnement hoofdsmartkaart en 2 site kaarten van Canal digital. Heeft altijd prima gefunktioneerd. Betalen hiervoor 46,95 Euro per maand. Wonen in Duitsland. Sinds de 22 mei wijzigingen krijgen we de zenders niet meer. Hebben al 210 Euro betaald aan een Televisie installateur. Alle zenders volgens de nieuwste wijzigingen ingesteld en steeds weer opnieuw de hoofdsmartcard heractiveerd. Niets helpt. Wacht nog 1 weeek af en zeg dan de ganse kraam op bij Canal Digital!!

 Abonneenummer 70236255 -  24-05-2024

Dit behoorde RUIM van te voren aan AL van hun Satelliet abonnee gebruikers moeten worden bekent gemaakt !!!